Sunday, September 23, 2007

Razpis za mlade v novinarje (only in slovene)

Mediji – posredniki med narodi

Razpis

Sklad Robert Bosch v sodelovanju z Berlinsko šolo za novinarje (BJS)vabi mlade novinarje iz Srednje in Vzhodne Evrope na trimesečnobivanje v Nemčiji.

Študijski in delovni obisk bo potekal od 1. marca do 31. maja 2008 vBerlinu in obsega: v prvih štirih tednih posredovanje kompaktnega znanja o sosedi Nemčiji, odnosih med državami in skupnih perspektivah v Evropskiuniji - v obliki pogovorov, predavanj in srečevanj »na licu mesta«; v naslednjih osmih tednih prakso v eni izmed televizijskih, radijskih ali časopisnih redakcij v nemškem glavnem mestu – glede na lastne interese in ponudbo.

Pri tem bodo štipendisti spoznali delovni vsakdan nemških kolegov kot t.i. »začasni dopisniki«. Prav tako bodo lahko pripravljali prispevke zaposamezne gostujoče, kot tudi za domače redakcije.

Štipendisti prejmejo: mesečno štipendijo v višini 1000 €; mentorsko vodstvo v gostujoči redakciji; pomoč pri iskanju stanovanja.

Od štipendistov pričakujemo: poklicne izkušnje; dobro znanje nemškega jezika; starost do 35 let.


Prijavijo se lahko novinarji s Poljske, Češke, Madžarske, Slovaške,Slovenije, Estonije, Latvije in Litve.


Kontaktni naslov:Berliner Journalisten-Schule (BJS) – Berlinska novinarska šola„Medien-Mittler“Karl-Liebknecht-Str. 2910178 BerlinE-mail: Info@medien-mittler.dePrijavne obrazce najdete na internetu: www.medien-mittler.de

Prijavni rok: 1. november 2007

Informacije o skladu Robert Bosch najdete na internetu:www.bosch-stiftung.de Ein Förderprogramm derRobert Bosch Stiftung inZu sammenarbeit mit der BerlinerJournalisten-Schule (BJS)Informationen über die RobertBosch Stiftung fi nden Sie unterwww.bosch-stiftung.deKontakt:Berliner Journalisten-Schule(BJS)„Medien-Mittler“Karl-Liebknecht-Straße 2910178 Berlininfo@medien-mittler.dewww.medien-mittler.de

No comments: